onsdag 4. juni 2014

04.06.14

Dagen i dag startet i hagen for valpene, der fikk de frokost og løpe og kose seg lenge. Helt til de ble puttet i bilen fordi vi skulle til dyrlegen. Mens de var i hagen glemte jeg å ta bort det fòret som de ikke hadde spist til frokost så de hadde nok jevnlig gått og forsynt seg. Det merket jeg i bilen på vei til dyrlegen fordi to av de ble bilsyke og kastet opp. Hvem det var vet jeg dessverre ikke.
Jeg var veldig spent på hvordan det skulle bli fordi ute var det vindstille, strålende sol og VARMT - ikke den ideelle dagen for å ta med ni hunder på biltur. Turen gikk greit, hva gjorde en i gamledager før aircondition fantes? Og når vi kom frem stod dyrleger og pleiere i kø for å få lov til å hjelpe til med å bære hele gjengen inn. Mamma Zelante var med og viste vei. Inne på gulvet skulle en egentlig ikke tro at valpene hadde vært ute i det hele tatt i dag. Der ble det full pakke med tiss og bæsj og full jobb med å plukke opp.
En og en valp ble tatt opp på bordet, veiet, undersøkt, vaksinert og chippet. Det meste var greit syntes valpene borsett fra chippen som var vond! Når dyrlegen og pleieren ba om unnskyldning til valpene - ble de umiddelbart tilgitt med en skikkelig rundsleik! De valpene som ikke var oppe til undersøkelse - jobbet hardt med å undersøke selv. Det tok ikke lange tiden før de hadde full oversikt over alt det kjekke som fantes på kontoret. De beste lekene de fant i dag var en kost og skoene til dyrepleieren. Skoene hadde nemlig borrelås og det var konstant minst fire valper som prøvde å åpne borrelåsene. Det endte med at skoene måtte av og ho måtte jobbe videre i bare sokkelesten. Etter at vi var ferdige havnet valpene i bilen mens vi ventet på papirene. Vi lagde skygge vha tepper, satte bilen rett fremfor døra slik at kontordamene hadde kontroll også stod alle dører i bilen åpne. Det gikk helt fint, valpene solte seg i beundring fra alle forbipasserende og var godt fornøyde der de lå.
Alle valpene var friske og fine. Hanhundene hadde testiklene på plass og alt var bare velstand. Det ble spesielt kommentert at valpene var sosiale og tillitsfulle. Lille Gul med halehjulvispen gjorde seg bemerket når ho logret så mye at halen slo på ryggen til en helt fremmed person som bar henne inn til dyrlegen. (Men, det overrasket ikke meg at ho gjorde det!). De var også imponert over roen til Zelante og at ho var så grei å ha med når alle valpene ble undersøkt. Men... så liker Zelante å gå til dyrlegen også da :)
I kveld har valpene fått gått på tur, to og to sammen med Helene mens jeg var fotograf. Det var litt varierende hvor godt de likte bandet når det lagde begrensninger utover det så stortrivdes de. Kvelden ble avsluttet med at de fikk smake en av mamma Zelante sine favoritter - pannekake. Og det falt godt i smak! Vi lurte litt på om vi skulle trene sitt med de når de fikk pannekaker - men det er ikke enkelt å trene med åtte små valper som alle vil ha samme godbit.....
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar