lørdag 26. april 2014

26.04.14

I takt med at valpene begynner å se, blir de også mer aktive - og stillere. Det er omdiskutert hvor mye de ser de første dagene etter at øynene har åpnet seg. Men, jeg ser iallefall en forskjell i måten de finner frem til Zelante på når de er sultne. De er mye mer målrettede og de "roper" ikke på henne på samme måte lenger. De bare går mot henne og finner fort frem til patten de vil ha.
Når Zelante har vært ute av valpekassa og er på vei opp i den igjen, merker valpene det med en gang og da skynder de seg bort til der ho står. De første gangene fikk ho alle beina oppi før valpene var rundt henne, men nå er det slutt på det og det er vanskelig for henne å komme seg opp i uten at ho trakker på valpene. Ho har løst det på samme måte som sist, stiller seg på utsiden av kassa tar hodet opp i slik at alle valpene samler seg rundt snuten hennes. Når de står der og venter på at ho skal komme med matfatet - så skynder ho seg til den andre sida av valpekassa og går opp i der. Lurer på hvor mange dager ho klarer å lure de på den måten.....
Valpene sover mye lenger hver gang de sover nå. Og når de er våkne er det mer bevegelse i de. Når de sover, så virker det nesten som at ingenting kan vekke de. De kravler over hverandre, jeg kan veie de og legge de tilbake uten at de våkner - de sover skikkelig tung. Men, når Zelante kommer.... Bare ho nærmer seg valpekassa så er alle lys våkne umiddelbart og klare til å hive seg over matfatet. Det er ikke hver gang ho legger seg når valpene skal ha mat lenger, av og til sitter ho. Fanget hennes begynner å bli veldig fullt i valper - enten ho sitter eller ligger :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar