lørdag 24. mai 2014

24.05.14

Det har vært en nydelig dag i dag og valpene har vært ute mesteparten av dagen. Vi har vekslet mellom å være i hagen og på verandaen. I tillegg har vi hatt mye både besøk og "arbeidsleirshjelp". I hagen har valpene løpt og kost seg. De er helt trygge der og gjør akkurat det de har lyst til der og da. Zelante tar seg noen turer inn i innhegningen for å leke litt og oppdra valpene litt men mesteparten av tiden ligger ho på utsida og kikker.
Når vi får nye folk på besøk, så vil de gjerne inn i innhegningen for å kose med valpene. Men, det er ikke så lett for nye mennesker er spennende og de stimler sammen og det er veldig vanskelig å sette ned beina uten å trakke på noen. Det er skikkelig morsomt å observere hvordan valpene velger seg sine favorittmennesker også holder seg til de. Lille frk Rød for eksempel synes at Solveig er et helt fantastisk menneske og med en gang Solveig er i nærheten - så er lille Rød der. Lille Blå ble veldig glad i Helene og synes at fanget hennes er det beste fanget som finnes. Lille Rosa er fryktelig glad i meg, av besøkende er det Monica og Anne Mathilde ho liker best - og slik finner alle valpene sine favoritter og holder seg til de. Selv om de selvsagt både koser med og leker med alle.
Utpå ettermiddagen var det på tide å fylle opp bassenget med litt varmt vann igjen også la valpene få være oppi der litt. De synes fortsatt ikke at det er helt topp - det er omtrent som de første dagene ute på gresset. Men, jeg har en plan om at dersom de får være der hyppig nok som kommer de til å like det like godt som de liker å løpe på gresset. Når de blir tatt ut av bassenget er det villmannsløping på verandagulvet ei lita stund til de observerer håndklærne. De liker veldig godt å bli tørket. Når vi holder de på fanget og tørker de, kommer de med ordentlig gode koselyder. Det er så hærlig! Flere av valpene sovnet mens vi holdt på med tørkejobben og da utnyttet vi muligheten til å ta ukens kloklipp - det er så deilig å få det gjort også går det så fort når jeg har så mye god hjelp i forhold til når jeg holder på med det alene. I tillegg fikk valpene for første gang oppleve å få klørne klippet av andre enn meg.
Dagene går i ett, vanligvis er jeg oppe litt før seks for å få gitt valpene sitt første måltid. Så leker vi og koser oss en times tid før valpene sovner. Når valpene sover,  er det først gulvvask før Zelante skal få sitt - da skal ho på tur og få litt stell - og jeg skal gjerne ha en tiltrengt dusj... Når jeg er ferdig med det, så våkner valpene igjen og da må de få noen opplevelser. Hva de får oppleve varierer fra dag til dag. Etter ei stund så sovner valpene igjen. Da er det på nytt gulvvask (plukker mellom 50 - 60 bæsj pr dag, uten vask lukter det ikke godt i huset) - før det er på tide med litt mat til meg,  papirarbeid, jobb, husarbeid, valpebesøk osv.... Slik går dagene - når valpene er oppe får de full oppmerksomhet, når de sover må alt det andre gjøres. I denne perioden legger jeg meg vanligvis litt over klokken ett om natta... Det blir ikke mye søvn - men jeg storkoser meg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar