tirsdag 27. mai 2014

27.05.14

Puhh for en dag :) Nydelig vær og valpene har kunnet være mye ute - men.... De har også vært skikkelig forbannet i dag! På formiddagen hadde vi en avtale som gjorde at når valpene hadde hatt formiddagsluren sin, så fikk de bare en liten tisse/bæsjetur i hagen før de ble puttet i bur i bilen. Valpene hadde slett ikke tenkt å kjøre bil når de endelig var våkne og egentlig hadde tenkt å løpe villmann i hagen og det gav de høyt og tydelig beskjed om hele den halve timen vi kjørte. Hvem som helst kan prøve å kjøre på tur med sinte valper - ikke en gang dobbelt hørselsvern hadde fått lydnivået akseptabelt om dette hadde vært i arbeidslivet. Det var en lettelse å komme ut av bilen.....
Målet for turen var Stend der vi skulle treffe elevene på hundelinja. De har dagkennel som ungdomsbedrift og der har Zelante nå gått i to år. I forbindelse med valpekullet har elevene fått følge med hele veien og de var til og med tilstede når vi fikk påvist drektighet ved ultralyd. Zelante ble kjempeglad med en gang ho så hvor vi kjørte og ho var klar til å hoppe ut av bilen omtrent før jeg fikk stoppet. Elevene stod klare til å ta i mot valpene (ingen problemer å ta med åtte valper på tur når vi har en hel skoleklasse til hjelp) og valpene fikk komme i hundegården så de fikk tisset litt. Her var det ganske grov grus, på tross av at det var første gang valpene gikk på det så brydde de seg lite. I stedet var de opptatt av å sikre seg mest mulig kos av alle menneskene som var der. Etter ei lita stund gikk vi inn i treningshallen og valpene storkoste seg. Men, som vanlig er med valper så varte det ikke så skrekkelig lenge før de helt utslitte bare sovnet rundt omkring. Etter luren var det ny runde ut med tissing og kosing på programmet før de ble puttet i bilen for å reise hjem. Nå var de heldigvis ikke like fulle i energi og alle sovnet omtrent med en gang vi begynte å kjøre.
Hjemme fikk de gå rett i hagen og kose seg litt der før de fikk mat og måtte sove litt til. Utpå ettermiddagen ble bassenget fylt med vann og de fikk seg en liten tur opp i det. Når jeg skulle tørke de, satt vi i hamocken jeg gynget skikkelig og på tross av at verden ikke sto like stille som valpene er vant til så koste de seg skikkelig - akkurat som mamma Zelante når ho ligger i den.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar